NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Zet toptechnologie van Roeselaars BO-Solutions Belgische zonnewagen op de fast track naar goud?

Zet toptechnologie van Roeselaars BO-Solutions Belgische zonnewagen op de fast track naar goud?

Voor de 10de keer op rij werd de Belgische zonnewagen uitgerust met cruciale hoogtechnologische precisieonderdelen van BO-Solutions, terwijl het Innoptus Solar Team zich in Australië opmaakt voor de World Solar Challenge 2023.

Deze samenwerking maakt BO-Solutions elk jaar opnieuw trots en onderstreept hun gezamenlijke focus op innovatie, Belgisch talent en duurzaamheid.

Het Innoptus Solar Team of een groep getalenteerde ingenieursstudenten van KU Leuven streeft ernaar om de meest innovatieve en efficiënte zonnewagen ter wereld te bouwen. Als regerend wereldkampioen zijn ze meer dan ooit gemotiveerd om aan hun uitdagende tocht van meer dan 3.000 kilometer door de Australische outback te beginnen, met als ultieme doel om goud mee naar huis te brengen.

Dit jaar gaan ze echter nog een stapje verder. De zonnewagen rijdt voor het eerst op 3 wielen en werd voorzien van een roterende vin. Dankzij deze innovatie zal er efficiënt gebruik kunnen gemaakt worden van zijwinden om nog sneller vooruit te gaan. Met de zon als enige energiebron zal de Infinite van zondag 22 tot 29 oktober racen op de Bridgestone World Solar Challenge 2023.

Bart Vandepitte, CEO van BO-Solutions: “Wij hebben een uitgesproken duurzame visie en geloven in het ondersteunen van deze pioniers die duurzaamheid in de praktijk brengen. We geven hen kansen om te experimenteren en te leren, in de hoop dat ze hun passie voor techniek, die nodig is om innovatie en duurzaamheid te stimuleren, verder ontwikkelen. Het voelt goed om met de studenten en alle andere partners bij te dragen aan de toekomst van duurzame mobiliteit, waarbij we samen streven naar minder afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen en de grenzen van groene technologie verleggen.”

Christophe Chenut, Mechanical Engineer van Innoptus Solar Team: ‘BO-Solutions is al 10 jaar lang een waardevolle partner die voor ons de meest precieze onderdelen maakt. Met behulp van hun geavanceerde machinepark, dat is uitgerust met de nieuwste frees- en draaimachines, zijn we in staat om cutting-edge innovatie toe te passen, zoals dit jaar voor de motor. Daar waren ze onze belangrijkste partner.

Ik hoop dat we in de toekomst nog heel lang kunnen blijven samenwerken aan duurzame oplossingen en onze talenten kunnen blijven tonen, ondersteund door hun technische kennis.’

Dit is ontegensprekelijk een knap staaltje van ondernemen met visie van onze toekomstige generatie. Tot diep in de Australische outback, waar mens, natuur en technologie samensmelten. You go guys!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details