NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Nieuwe functionaliteiten maken tekensoftware voor staalconstructies nog productiever
Met TopSolid’Steel kunnen CNC-machines vanuit de software aangestuurd worden, wat de productiviteit verhoogt en tegelijk het risico op fouten reduceert.

Nieuwe functionaliteiten maken tekensoftware voor staalconstructies nog productiever

Automatiseren en digitaliseren zijn niet meer uit de maakindustrie weg te denken. Dat geldt ook voor metaalverwerkende bedrijven, die een specialist als TOPSOLID kunnen inschakelen om hen hierbij te ondersteunen. Met meer dan 35 jaar ervaring biedt deze firma volledig geïntegreerde CAD/CAM-oplossingen voor de meeste uiteenlopende sectoren. Zo is TopSolid’Steel dé tekensoftware voor staalconstructies. Het softwarehuis blijft intussen verder investeren in de optimalisatie en uitbreiding van dit pakket om de klanten een nog beter resultaat te garanderen.

Met TopSolid’Steel kan elk type constructie – trap, balustrade, staalconstructie – met eender welke vereiste (afmeting, materiaal, complexe vorm) ontworpen worden. Tekenaars kunnen dus hun creativiteit de vrije loop laten. Ze kunnen ontwerpen op basis van profielen, plaatstaal, mechanische onderdelen… en daarbij verschillende materialen combineren (staal, hout, glas, composiet, plastic, steen…). Deze software omvat een volledige plaatwerkmodule en talrijke bibliotheken met bijvoorbeeld profielen, beslag en standaardmaterialen. Deze softwareoplossing is parametrisch en associatief. Een wijziging van de 3D leidt automatisch tot een update van de productiedocumenten. Zo wordt kostbare tijd gespaard en de kans op fouten gereduceerd.

Zodra een 3D-ontwerp klaar is, kan men via de ‘Work Documents’ functie met één druk op de knop automatisch alle nodige lijsten voor de productie genereren.

Blijven optimaliseren en uitbreiden

De ervaring uit toepassingen en de vragen uit de markt laten TOPSOLID toe om de software steeds verder te optimaliseren en uit te breiden. Zo werden er bijvoorbeeld extra bibliotheken in TopSolid’Steel geïntegreerd. 

“We hebben ook verschillende nieuwe functionaliteiten toegevoegd om heel eenvoudig trappen te moduleren. Die bestaan immers uit verschillende elementen, zoals wanden, bomen en treden, en bij het ontwerpen komt dan ook heel wat maatwerk kijken. Dankzij een configurator in onze software kunnen bepaalde aspecten gecombineerd worden, waardoor we er toch in geslaagd zijn om het proces in zekere mate te automatiseren”, vertelt business development manager Jasper Steylaerts. 

“Verder werd hard gewerkt aan de visualisatie. Door middel van photomapping kunnen foto’s en 3D-ontwerpen gemengd worden, waardoor vanuit de 3D-tool documenten, bijvoorbeeld renders, aan de eindklant gestuurd kunnen worden als ondersteuning bij de verkoop. Tot slot is er nog ‘Work Documents’. Zodra een 3D-ontwerp klaar is, kan men dankzij deze nieuwe functionaliteit met één druk op de knop automatisch profiellijsten, stuklijsten, plaatwerk… genereren. Aangezien dit vroeger manueel moest gebeuren, betekent deze automatisering een enorme tijdsbesparing. En dat is een heel belangrijk aspect in onze huidige maakindustrie, waar klanten steeds snellere leveringen vereisen, zonder daarbij in te boeten op de kwaliteit.”     ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details