NLFR

Platform voor de metaal- & staalverwerkende industrie
Sneller, nauwkeuriger en efficiënter tekenen en produceren dankzij de juiste software
TopSolid’Steel is dé tekensoftware voor alle soorten staalconstructies: sneller ontwerpen, voorbereiden en produceren.

Sneller, nauwkeuriger en efficiënter tekenen en produceren dankzij de juiste software

Versterkte focus op de metaalverwerkende industrie

Maakbedrijven in de metaalsector zetten volop de stap naar automatisering en digitalisering. TopSolid Belgium ondersteunt hen daarbij met geïntegreerde 3D CAD/CAM-software. Met een team van tien vaste medewerkers staat het softwarehuis in voor verkoop, verdere technische ondersteuning, praktijkgerichte opleidingen en bijscholing. Het concentreert zich op de houtsector, maar de laatste jaren focust het ook opnieuw versterkt op de metaalverwerkende industrie.

TopSolid’Steel

Met TopSolid’Steel kan elk type staalconstructie – trap, balustrade… – met eender welke vereiste (afmeting, materiaal, complexe vorm) ontworpen worden. Tekenaars kunnen ontwerpen op basis van profielen, plaatstaal, mechanische onderdelen… en daarbij verschillende materialen combineren (staal, hout, glas, composiet, plastic, steen…). Deze software omvat een volledige plaatwerkmodule en talrijke bibliotheken met bijvoorbeeld profielen, beslag en standaardmaterialen. TopSolid’Steel is parametrisch en associatief. Een wijziging van de 3D leidt automatisch tot een update van de productiedocumenten. Zo wordt kostbare tijd gespaard en de kans op fouten gereduceerd. 

“Recent werden extra bibliotheken en nieuwe functionaliteiten toegevoegd, bijvoorbeeld een configurator om aspecten te combineren en het proces in zekere mate te automatiseren. Er werd ook aan de visualisatie gewerkt. Met photomapping kunnen foto’s en 3D-ontwerpen gemengd worden, om bijvoorbeeld renders aan de eindklant te sturen”, vult zaakvoerder Pieter Cornelis aan. “Via Work Documents, tot slot, kan men vanuit het 3D-ontwerp met één druk op de knop automatisch profiellijsten, stuklijsten, plaatwerk… genereren. Aangezien dit vroeger manueel moest gebeuren, betekent deze automatisering een enorme tijdsbesparing.”

Pieter Cornelis is de zaakvoerder van TopSolid Belgium. Samen met zijn team staat hij in voor verkoop, technische ondersteuning, opleidingen en bijscholing.

TopSolid’Cam

Met TopSolid’Cam biedt het softwarehuis een globale CAD/CAM-oplossing, waarmee gemakkelijk en consistent freescenters, draaibanken, draai-freessystemen of vijfassige bewerkingscentra aangestuurd kunnen worden. Betrouwbare en nauwkeurige simulaties resulteren in een vlekkeloze productie. Dit pakket omvat uitgebreide bibliotheken met gereedschappen en snijcondities, en met de FreeShape Tool worden de toleranties beheerd. 

“Dankzij deze software winnen bedrijven veel tijd in voorbereiding en productie. Productiviteit en efficiëntie worden verhoogd, de kwaliteit nog verbeterd en de foutenlast verminderd”, sluit Cornelis af. “In alles wat we doen, staat de klant centraal. Elk detail wordt nauwkeurig opgevolgd en intern besproken. Een project stopt ook niet bij de verkoop, want we zorgen voor een deskundige technische ondersteuning, opleidingen en bijscholing van de operatoren.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.